Hírek

2016. szeptember 01.

VIII. FREEFLY Találkozó, Freefly Továbbképző Tábor és Nemzeti Bajnokság 2016.09.07-11. Kaposújlak, Kapos DZ. 

Rendezvényünk elsősorban sportágunk oktatására, tapasztalatcserére épül valamint határontúli és hazai versenyzők, azok családtagjainak nyújtana ismerkedési lehetőséget, kapcsolatépítést.

Egy rendezvény, ahol szervezett keretek között tud megvalósulni olyan információáramlás, tapasztalatcsere – amely lehetőséget ad számukra, hogy tágítsuk látókörüket, milyen fejlesztési lehetőségekkel együtt kell komplexen kezelni terveiket.

Fontosnak tartjuk, hogy határon túli kollégák is részt vegyenek a szervezett tapasztalatcserén, minél több tájegységről érkezzenek szakértők, hogy így biztosítsuk rendezvényünk széleskörűségét. Meghívásunk azonban nem csak a szakembereknek, hanem családtagjaiknak is szól – így erősítve a kapcsolatok alakulását, ismerkedési lehetőséget biztosítunk magyar és külföldi kollégák és családtagjaik számára. Jelen rendezvényünkkel tavalyi több külföldi határon túli magyar szervezet meghívását is szeretnénk viszonozni és kötetlen formában tapasztalatcserét és ismerkedési lehetőséget biztosítani.

Időpont, Dátum: 2016. Szeptember 07-11-ig, szerdától-vasárnapig. - VIII. Freefly Találkozó, Freefly Tábor a MADR RAVENS oktatóival (előzetes regisztráció alapján!): Szept. 07-10. - VIII. Freefly Nemzeti Bajnokság, Szept. 10, szombat. 

Helyszín: KAPOS DZ, Kaposújlak. www.kaposdz.hu 

A verseny célja: Népszerűsíteni hazánkban a Freefly ágazatot. Freefly-ban a könnyített szabályrendszer segítségével lehetőséget biztosítani Magyar és Külföldi ugróknak, hogy célirányosan fejlesszék tudásukat és próbára tegyék jelenlegi felkészültségüket. A 2016-os Magyar Nemzeti Freefly Bajnok csapatok kihirdetése, kapcsolattartás és ápolás hazai és külföldi ugrókkal. 

 

Díjak: Első három helyezett csapat érem és tárgynyeremény díjazásban részesül, továbbá ingyen ugrójegyeket kap a KaposDZ felajánlásával. Külön értékeljük a legjobb kamerás munkát végző légi operatőrt! 

     

 

 

2016. július 02.

Idén 10-ik, jubileumát ünnepli a Wingsuit Boogie ejtőernyős fesztivál Magyarországon az MBSE szervezésében! 2016-ban büszkén adunk otthont az 1. Horvát Nemzeti Wingsuit Bajnokságnak, amely az eseménysorozat első hétvégéjén kerül majd megrendezésre (július 23-24-ig). A Magyar Nemzeti Bajnokság és Nyílt Kupa (július 29, péntek) a FAIN, a 2015-ben hivatalossá vált FAI szabályok szerint kerül lebonyolításra, emellett a sok év alatt megszokott Boogie szabályrendszer alapján pörögnek majd 7,5 napon keresztül az összes kategória versenyugrásai. 

A rendezvény hagyománya több évre nyúlik vissza, amin mindig számos határon túli magyar versenyző vett részt, ahogy mi is sok, általuk szervezet versenyre kaptunk eddig meghívást és vettünk részt. A verseny célja is részben a hagyományőrzés és a határon túli kapcsolataink ápolása – az ilyen jellegű rendezvények jó lehetőséget adnak, hogy kapcsolatot ápolhassunk határon túli versenyzőkkel, tapasztalatot cserélhessünk és egyben hagyományaink ápolására sem utolsó lehetőség. Fontosnak tartjuk az ilyen jellegű kapcsolattartást, amikor a versenyzés mellett tartalmas hagyományőrző programokkal együtt tölthetjük el a szabadidőnket. A versenyzés mellett az idelátogatóknak is tartalmas programokat, ismerkedési lehetőséget biztosítunk a versenyzőkkel, hagyományainkkal és a sportággal.  A rendezvényhez hazai és határon túli sportegyesületek segítségével tervezzük megszervezni Kaposújlakon. A rendezvényt,  tekintve a sok külföldi versenyzőt, látogatót, több naposra tervezzük. Az esemény alatt az érdeklődőknek minden évben ingyenes oktatásra és konzultációkra van lehetősége, demo/teszt ruhákat lehet díjmentesen kipróbálni és biztonságtechnikai előadást szervezünk nemzetközi és hazai szakemberek részvételével. A találkozón általában Magyarország összes szárnyas repülőruha pilótája részt vesz, továbbá számos külföldi ugró, és nemzetközileg elismert ejtőernyős. A rendezvényen több, kárpár medencei, de határon túli magyar sportszervezet tagjai vesznek részt. 

Időpont: 2016. július 23-31, helyszín: KAPOS DZ, Kaposújlak, ahol az ugrások L-410-es repülőből történnek. A 9 napos esemény alatt az érdeklődőknek az elmúlt évekhez hasonlóan külföldi és magyar és külföldi oktatók segítségével ingyenes továbbképzésre és konzultációkra lesz lehetőség, továbbá az INTRUDAIR WINGSUITS támogatásának köszönhetően demo/teszt ruhákat lehet díjmentesen kipróbálni. 2016-ban a csúsztató kategória fődíja a nemrég hősisen elhunyt barátunknak, a világ egyik legjobb csúsztató sportolójának, Rama Kajalának lesz dedikálva. Flottarepülések szervezője a hét első felében Anton Kuzmin (RUS), a második felében: Jason Dodunski (AUS). 

    

 

2015. április 04.

Örömmel tájékoztatlak titeket, hogy a Nemzeti Együttműködési Alapnál működési és szakmai pályázatunkat is támogatásra méltónak ítélték. Kérlek figyeljétek híreinket a hamarosan megrendezésre kerülő rendezvényeinkkel kapcsolatban.